Materiale

UNDERVISNINGSMATERIALE

Konkurrencen er udviklet for at give de unge mennesker et bedre indblik i råvarer og hvordan man anvender råvarerne bedst muligt. Siden madkundskab er blevet et eksamensfag ønsker vi at hjælpe til at skabe fremtidens madnørder og gastronomer. Udforsk vores inspirationsunivers og få som underviser en masse læringsvideoer og materiale, som kan anvendes direkte i undervisningen. 

God fornøjelse!

INSPITATIONSVIDEOER

Lær mere om de 5 grundsmage med hjælp fra Per Mandrup. 

Se hvordan du kan lave en lækker, hjemmelavet remoulade med syltede løg, gulerødder og drueagurker.

Få inspiration til at lave en hotdog med oksepølser, bernaisecreme, syltede tomater, syltede rødløg og hjemmelavede ristede løg.

I SEJDs Madkursus får du tips og tricks til at lave 3 forskellige mayonaiser: en traditionel, peber med ost og estragon.

Med hjælp fra Morten, fra Restaurant Domestic, kan du få tips og tricks til at lave 3 klimavenlige pølser til din hotdog. 

Få 5 syltetips fra Rie, ejer af Syltet.

Se hvordan du kan opgradere din hotdog med syltede aguker i hyldeblomsteddike.

Få inspiration til at opgradere din hotdog med chilisyltede eller havtornsyltede gulerødder.

Se hvordan du kan bruge sylteposter til at sylte og hvordan du kan tilsætte forskellige smage med citron, lime eller vaniljestang.

Bliv inspireret til, hvordan du kan indtænke holistisk sensorik i din hotdog - evt. ved at lave det til en dessert. 

Find mere inspiration her

Læringsmateriale

Bedømmelse og kriterier